Volledig scherm
Begraafplaats Binnentuin is nu gedenkpark. © EDWIN WIEKENS

Etten-Leurse begraafplaatsen zijn nu gedenkparken

ETTEN-LEUR - De begraafplaatsen Binnentuin en Stationsstraat zijn opgeknapt en omgevormd tot gedenkparken. De officiële opening is op 26 mei tijdens de landelijke week van de Begraafplaats die dit jaar als thema heeft 'Tussen kunst en kist'.

De gedenkparken worden om 11.00 uur geopend op de begraafplaats Stationsstraat. Aansluitend is om 11.30 uur in de Lambertuskerk een boekpresentatie over de de Etten-Leurse begraafplaatsen en wordt een tentoonstelling van onder meer bidprentjes geopend.

Rondleiding

In beide gedenkparken worden die dag ook  rondleidingen gegeven. De rest van de week zijn de gedenkparken open voor bezoek. Ook worden er op 30 mei twee lezingen gehouden in de Lambertuskerk vanaf 19.30 uur. Cees Mertens van Terebinth, stichting  voor funerair erfgoed, houdt een lezing over de gedenkparken. Aansluitend is er een lezing van Ad de la Mar over het landelijke thema 'Tussen kunst en kist'.

In het openingsweekeinde is er ook een tentoonstelling van Stichting ZIEL (Zin In Etten-Leur) in de kerk. 

De omvorming van de begraafplaatsen tot gedenkparken is tot stand gekomen door nauwe samenwerking van de gemeente met Heemkundekring Jan Uten Houte, de adviescommissie Cultuurhistorische Bebouwing  en de werkgroep Binnentuin.   

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement