Volledig scherm
Lindsay van Zundert trots met haar Joan Haanappel plaquette. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Etten-Leurs talent (13) krijgt Joan Haanappel Aanmoedigingsprijs

ETTEN-LEUR/DEN HAAG - Ze is pas dertien jaar oud, zes jaar aan het schaatsen en nu al tweevoudig Nederlands Kampioen in de categorie Advanced Novice dames. Daarom kreeg Lindsay van Zundert uit Etten-Leur de Joan Haanappel Aanmoedigingsprijs uit handen van de voormalig kunstrijdster zelf. 

Vorig jaar deed ze voor het eerst mee aan het Nederlands Kampioenschap. Ze ging meteen van de vierde naar de eerste plek. Ook dit jaar werd ze eerste. Dat was voor de Stichting Kunstrijden Nederland reden genoeg om de prijs aan de Etten-Leurse uit te reiken op sportcentrum De Uithof in Den Haag. 

Nuchter

Quote

Ik doe ook nog ballet, yoga en grondoefe­nin­gen

Lindsay van Zundert

Lindsay staat bijna achttien uur per week op de schaatsen. Ze traint in België. ,,Daarnaast doe ik nog aan ballet, yoga en grondoefeningen." Haar sierlijk rijden en prachtige pirouetten mogen dan bonuspunten opleveren, de 13-jarige staat met beide benen op de grond. Ze staat bekend als een nuchter persoon, schept niet op, blijft zichzelf. 

Olympische Spelen

Haar moeder Chantal Vervuren en oma steunen Lindsay door dik en dun, rijden haar naar iedere training en wedstrijd. Wat de Etten-Leurse wil bereiken met al dat trainen? ,,De Olympische Spelen." En hoe ze dat gaat doen? ,,Nog meer trainen én wedstrijden rijden, in Nederland en internationaal." 

Nóg een droom

Toch heeft ze ook nog een andere droom: dierenarts worden. Maar schaatsen zal ze altijd blijven doen. ,,Als ik oud ben, wil ik schaatsles geven."