Volledig scherm
© Alexander Vingerhoeds

Etten-Leurenaren op vakantie, huis staat blank door geknapte waterleiding

ETTEN-LEUR - De bewoners van een woning aan de Harpdreef in Etten-Leur zullen wel schrikken als ze thuis komen. De hoofdkraan van de waterleiding is geknapt en heeft ervoor gezorgd dat de straat blank staat.

Buurvrouw Gaby Blijswijk (66) zag water in de tuin van haar buren en had aanvankelijk niet door dat het ernstig was, tot ze zag dat er water onder de voordeur vandaan kwam. In de woning bleek op de benedenverdieping ongeveer vijf centimeter water te staan en ook kruipruimte is helemaal ondergelopen.

"Ik dacht eerst dat de buren de auto hadden gewassen. Ik wist niet dat ze op vakantie waren. Toen ik het water zag rimpelen besefte ik dat het mis was. De hele voortuin stond blank. Een andere buurtbewoner heeft de sleutel. Hem belde ik eerst. Daarna hebben we 112 gebeld."

De bewoners van het huis komen morgen pas terug van vakantie en zijn niet bereikbaar. "Ik heb de vader van de buurman weten te contacteren via zijn werk, zodat iemand van de familie het tenminste wist", vertelt Blijswijk. Ze besloot samen met andere buurtbewoners het huis alvast zo goed mogelijk schoon te maken.

"Brabant Water moest komen om de leiding te sluiten. De brandweer wist gelukkig het meeste water van de begane grond weg te pompen. Ze wonen hier pas sinds mei dus alle meubels waren nieuw en het huis was helemaal opgeknapt. Nu moet er waarschijnlijk weer een nieuwe vloer in. Gelukkig hebben ze geen kelder", aldus Blijswijk.

Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.