De gemeente Etten-Leur wil in een eerder stadium luisteren naar de mening van inwoners over nieuwe ontwikkelingen. Maar het is nog zoeken naar de juiste manier om dat overleg vorm te geven en de juiste verwachtingen te wekken.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Etten-Leur wil in een eerder stadium luisteren naar de mening van inwoners over nieuwe ontwikkelingen. Maar het is nog zoeken naar de juiste manier om dat overleg vorm te geven en de juiste verwachtingen te wekken. © Getty Images/iStockphoto

Etten-Leurenaar voelt zich niet gehoord: hoe goed kan de gemeente eigenlijk luisteren?

ETTEN-LEUR - Het streven loopt als rode draad door raadsvergaderingen en plannen in Etten-Leur: de gemeente wil inwoners véél invloed geven op nieuwe ontwikkelingen. Maar op de een of andere manier hebben die inwoners vaak juist het gevoel dat ze niks te vertellen hebben. Wat gaat er mis?

 1. Verhoren van kinderen na seksueel misbruik is aangrijpend: 'Ik vertel dat ik niks gek, raar of vies vind’
  PREMIUM
  seksueel geweld

  Verhoren van kinderen na seksueel misbruik is aangrij­pend: 'Ik vertel dat ik niks gek, raar of vies vind’

  Kindermisbruik, een onderwerp waar je maag van omdraait. Toch wil Marian Boon (58) ieder detail van het misbruik weten. Waar het kind is aangeraakt en hoe de aanrakingen hebben plaatsgevonden. Boon is zedenrechercheur bij de politie in Eindhoven. Ze verhoort kinderen en kwetsbaren in een speciale studio. ,,In deze baan moet je goed voor jezelf zorgen.”
 1. NASA deelt eerste 360°-panoramafoto van Mars
  Play

  NASA deelt eerste 360°-panoramafo­to van Mars

 2. Bijna blinde wethouder op VVD-lijst tweede kamer: 'Belangrijk om jonge mensen met handicap te inspireren'
  Play

  Bijna blinde wethouder op VVD-lijst tweede kamer: 'Belangrijk om jonge mensen met handicap te inspireren'