Volledig scherm
© Rijnhout Media

Etten-Leur zorgt voor extra gft-containers bij flats

ETTEN-LEUR - Over enkele weken maakt de gemeente Etten-Leur bekend waar ze dit jaar nog nieuwe ondergrondse (26) en bovengrondse (ongeveer 95) afvalcontainers plaatst. Ze komen bij flats te staan.

De gemeente heeft al vastgesteld aan welke criteria de locaties moeten voldoen. Zo moet een vrachtwagen er goed bij kunnen, komen ze niet onder een raam te staan of dicht bij de hoofdingang van een flat, moet rekening gehouden worden met kabels en leidingen en mag de buurt geen overlast ondervinden van stank.  Ook wordt rekening gehouden met de afstand die mensen moeten lopen om bij de containers te komen.

Quote

De gft-containers gaan niet onder­gronds, zodat ze goed bereikbaar blijven om ze schoon te kunnen maken.

Kees van Aert, Wethouder gemeente Etten-Leur

De bovengrondse containers zijn voor gft-afval, de ondergrondse voor restafval en papier. De gft-containers gaan niet ondergronds, zodat ze goed bereikbaar blijven om ze schoon te kunnen maken. Ondergronds bestaat het risico dat vuil in de put achterblijft en gaat stinken.   

Groencontainers

Volgens de gemeente is er veel vraag vanuit de hoogbouw naar extra containers voor gft. Nu moeten flatbewoners dat nog bij hun restafval doen en dat kost extra geld. Om die reden heeft de gemeente al extra groencontainers voor gft beschikbaar gesteld.  

Ook alle acht bovengrondse containers voor blik, die verspreid over de gemeente staan, gaan ondergronds.