Volledig scherm
PREMIUM
Als het aan burgemeester en wethouders ligt, schaft Etten-Leur de mantelzorgcheque af. © Thinkstock

Etten-Leur wil van mantelzorgcheque af

ETTEN-LEUR - Mantelzorgers in Etten-Leur verliezen hun cheque van 125 euro, die ze kregen als waardering voor hun inzet. Althans: dat stellen B en W voor aan de gemeenteraad. 

Volgens verantwoordelijk wethouder Frank Vrolijk hechten mantelzorgers toch al niet zo veel waarde aan die 125 euro als blijk van waardering. Ze zouden meer behoefte hebben aan een gezamenlijke activiteit, een dag waarop ervaringen uitgewisseld kunnen worden. De gemeente houdt, als het doorgaat, een ton in de knip en besteedt volgens jaar nog ‘maar’ 20 mille aan zo'n mantelzorgdagje. 

 1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.
 2. Ik ben echt klaar met dit kabinet
  Geef uw mening

  Ik ben echt klaar met dit kabinet

  Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?