Zomer 2020: vakantievierders kamperen bij de Menmoerhoeve. Mogelijk komt er binnenkort een heffing van een klein bedrag per nacht voor dit soort overnachtingen in de gemeente Etten-Leur.
Volledig scherm
PREMIUM
Zomer 2020: vakantievierders kamperen bij de Menmoerhoeve. Mogelijk komt er binnenkort een heffing van een klein bedrag per nacht voor dit soort overnachtingen in de gemeente Etten-Leur. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Etten-Leur wil in 2022 toeristenbelasting heffen, ondernemers zitten daar na pittig jaar niet op te wachten

ETTEN-LEUR - Als Etten-Leur toeristenbelasting gaat heffen levert dat volgens lokale ondernemers geen ton, maar minder dan de helft per jaar op. Dat stelt Marieke van Dijck, eigenaresse van de Menmoerhoeve en bestuurslid van de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”