Volledig scherm
© ANP

Etten-Leur wil hulp bij ‘kompas voor 2030’

ETTEN-LEUR - Nu al meedenken over de wereld in de (nabije) toekomst. Deze oproep doet het college aan inwoners en organisaties in Etten-Leur.

Etten-Leur moet zo breed mogelijk meepraten over de toekomst. Dat is nodig bij het opstellen van wat het college ‘een doorkijk naar 2030’ noemt. De missie is om mensen - met name jongeren - te prikkelen om de komende maanden eens goed na te denken over leven, wonen en werken in de nabije toekomst.

"De grote uitdaging is om het minder abstract te maken", zegt wethouder Ron Dujardin over de zogeheten Omgevingsvisie. Die moet als ‘kompas’ dienen om koers te zetten naar 2030. "Bestemmingsplannen gaan vaak over stenen, maar dit over onze sociale structuur.”

In de loop van 2017 worden alle gedachten gebundeld. Het college verwacht grote veranderingen. "Er wordt anders aangekeken tegen winkelen. "En”, geeft Dujardin enkele voorbeelden, "hoe zit het met onze bedrijventerreinen, welk typen woningen hebben we nodig als de inwoners vergrijzen?”

Om antwoorden te formuleren is de afgelopen maanden met diverse organisaties gesproken. Onder meer de Industriële Kring Etten-Leur, het MKB en Horeca Nederland hebben hun zegje gedaan. Er volgt ook nader overleg met buurgemeenten, onder meer over bedrijventerreinen en woningbouw.