Volledig scherm
Anna van der Breggen wint goud in de wegrace. © Pim Ras

Etten-Leur strikt Olympisch kampioen Van der Breggen, Van Avermaet zegt af

ETTEN-LEUR - De profronde van Etten-Leur heeft Olympisch kampioen Anna van der Breggen toegevoegd aan het deelnemersveld. Van der Breggen kroonde zich zondag tot Olympisch kampioen op de weg en pakte woensdag brons in de tijdrit. Naast Van der Breggen staat ook Marianne Vos aan het vertrek.

Ook Annemiek van Vleuten zou aan het vertrek komen in Etten-Leur, maar heeft na haar dramatische val in Rio de Janeiro uiteraard af moeten zeggen.

Bij de mannen gaat de meeste aandacht uit naar Rafal Majka, Fabio Aru, Bauke Mollema, Niki Terpstra en Tom Boonen.

Greg van Avermaet
Ook Greg van Avermaet, Olympisch kampioen bij de mannen, zou komen, maar heeft woensdagmiddag nog afgezegd. "Hij kan het niet opbrengen", zegt Ronnie Buiks. Met Chris Froome is de organisatie nog in gesprek. Alleen als hij de Vuelta laat lopen, komt hij naar Etten-Leur.

Koen de Kort, Johnny Hoogerland en Dylan van Baarle zijn nog wel vastgelegd.

Hennie Kuiper
Niet Lucien van Impe gaat de strijd aan met Joop Zoetemelk in een tijdrit, maar Hennie Kuiper. Van Impe heeft af moeten zeggen vanwege gezondheidsproblemen.

WhatsApp
Dit artikel is ook verstuurd via Whatsapp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van BN DeStem? Stuur BN AAN naar 0610141812.

  1. Bouwers van carnavalswagens kunnen niet naar loods aan de Slotlaan

    Bouwers van carnavalswagens kunnen niet naar loods aan de Slotlaan

    ETTEN-LEUR - Nog voordat er in de Etten-Leurse gemeenteraad een discussie is geweest over de aankoop van een loods aan de Slotlaan, weten de carnavalsbouwers al dat ze daar niet op hoeven te rekenen. Die ruimte is in principe bestemd voor de tien gebruikers van een pand aan de Wipakker waar zij uiterlijk 1 januari 2019 vertrokken moeten zijn. Voor andere verenigingen die onderdak zoeken is er geen ruimte meer aan de Slotlaan.