De gemeente Etten-Leur pleit bij de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid voor een versnelde, doch zorgvuldige, procedure om te voorkomen dat hier gewortelde, in feite Nederlandse, kinderen moeten worden uitgezet.
Volledig scherm
De gemeente Etten-Leur pleit bij de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid voor een versnelde, doch zorgvuldige, procedure om te voorkomen dat hier gewortelde, in feite Nederlandse, kinderen moeten worden uitgezet. © Foto Robin Utrecht

Etten-Leur steunt kinderpardon

ETTEN-LEUR - B en W van Etten-Leur gaan bij de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid pleiten voor een oplossing voor de groep van ongeveer 400 kinderen die dreigen te worden uitgezet naar het geboorteland van hun ouders. 

De gemeente wil worden toegevoegd aan de lijst van zogenaamde Kinderpardon-gemeenten. Een versnelde, maar zorgvuldige, procedure moet voorkomen dat hier gewortelde kinderen worden uitgezet. Bovendien moet het zogenaamde meewerkcriterium worden versoepeld. 

Een motie van GroenLinks, waarin dit is opgenomen, werd deze week gesteund door alle fracties, met uitzondering van VVD en Leefbaar Etten-Leur. ,,Deze kinderen zijn in feite Nederlandse kinderen.” B en W gaan de motie dan ook uitvoeren.