Volledig scherm
Burgemeester Hélène van Rijnbach installeert onder toeziend oog van Cor en Adrie Steehouwer (beiden zittend) en Bas van der Kolk een brandmelder. © Gerard van Offeren/Pix4Profs

Etten-Leur proeftuin voor slim alarmsysteem

ETTEN-LEUR - Het brandalarm piept doordringend in het appartement van Cor (88) en Adrie (88) Steehouwer aan de Withofstraat in Etten-Leur. Vrij snel daarna gaat de telefoon. Het is de alarmcentrale die belt met de vraag wat er aan de hand is. Niets, want het is een test.

Het echtpaar Steehouwer kreeg vanmiddag van burgemeester Hélène van Rijnbach als eerste in Noord-Brabant - en volgens de ontwikkelaars ook in Nederland - een slim alarmsysteem overhandigd dat speciaal geschikt is voor ouderen en mensen die ‘verminderd zelfredzaam’ zijn.

Komend half jaar wordt het systeem getest in Etten-Leur, waar in overleg met de gemeente op basis van WMO-gegevens verminderd zelfredzame inwoners zijn benaderd. Tot nu toe hebben zich dertig huishoudens aangemeld voor de test.

Lees het hele verhaal in BN DeStem

  1. Servais Knaven komt met APB-opleidingsploeg voor junior vrouwen in koers

    Servais Knaven komt met APB-op­lei­dings­ploeg voor junior vrouwen in koers

    Servais Knaven hield vrijdagavond in Etten-Leur zijn nieuwe APB Junior Women Development team ten doop. De oud-prof en Sky-ploegleider wil jonge rensters beter voorbereid de overstap naar de elite laten maken. ,,Die stap is nu te groot. Ook al omdat het niveau bij de elite vrouwen erg hoog geworden is. De paradox is dat het heel goed gaat met het Nederlandse vrouwenwielrennen, maar daaronder gebeurt er op het gebied van opleiding heel weinig”, motiveert Knaven zijn initiatief.