Volledig scherm
Rechts: initiatiefneemster Angela Jaspers. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Etten-Leur Popop: ijssalon is deze winter een 'huiskamer'

ETTEN-LEUR - Angela Jaspers noemt haar 'huiskamer' Etten-Leur Popup. "Maar wat we nu aan het doen zijn is allerminst tijdelijk", verzekert ze. Ze biedt partners een ontmoetingspunt én de kans verrassende combinaties aan te gaan.

Een accountant of advocaat die vrij informeel een klant wil ontmoeten kan nu makkelijk afspreken in hartje Etten-Leur. Gewoon op de hoek van de Markt en Oude Bredaseweg, in ijssalon Prego. Deze winter heeft Angela Jaspers van Chips and Salsa daar een 'huiskamer' ingericht. Vanaf 1 maart is het weer een ijssalon.

Jaspers, die met 076 Makelaardij al ervaring heeft met het tijdelijk gebruik van het pand bij de Markt spreekt nu van Popup 2.0. "We zijn klaar voor de volgende stap." Haar communicatiebedrijf Chips and Salsa heeft partners gevonden die ook graag een tijdelijke werkruimte of een plek voor laagdrempelig contact hebben. Mensen, zoals zijzelf, die vaak genoeg hebben aan een laptop of een tafel. Het kan ook dienen als plek voor teammeetings of een workshop.

"Witlox Accountants, Asselberg & Klinkhamer Advocaten en de Rabobank hebben natuurlijk prachtige kantoren aan de Bredaseweg. Maar ze zagen het echt zitten om dichter bij de markt te zitten." Het 'woordje' markt is in dit geval letterlijk te nemen. Dat ook interieubouwer IntoWood en woonwinkel Appels & Peren is aangehaakt om het gezellig te maken geeft al iets van het karakter prijs. Het project staat namelijk open voor nieuwe (incidentele) partners, bijvoorbeeld als Etten-Leur Popup een besloten etentje of een netwerkborrel geeft. "Zo kunnen ook andere lokale ondernemers zich laten zien door bijvoorbeeld het eten te leveren of wijn", legt Angela Jaspers uit. En nee, het is zeker niet te bedoeling dat de nadruk op horeca-activiteiten ligt.

Zo ziet ook Rabobank-directeur Ger de Weert het: "Voor ons zijn de ramen een mooie etalage van ons merk op een prominente plek in Etten-Leur. We steunen ondernemerschap en vinden dit een mooi initiatief om ondernemers op een leuke plek bij elkaar te brengen", laat hij weten.