Volledig scherm
Foto ter illustratie © Shutterstock

Etten-Leur krijgt eerste bierbrouwerij sinds 1954

Etten-Leur krijgt voor het eerst in bijna zeventig jaar een grote bierbrouwerij. De zwagers Bjorn Laterveer en Olaf van Driel brouwen vanaf volgend jaar hun speciaalbieren aan de Markthof. ,,De eerste brouwerij met pand in de stad na tientallen jaren.”

De laatste fysieke bierbrouwerij in Etten-Leur stamt uit 1954. De Schenkkan moest toen de deuren sluiten door een afnemende interesse in haar bier na de oorlog. Een aantal lokale liefhebbers zijn na De Schenkkan wel weer begonnen met bierbrouwen, maar geen enkele had een brouwerij van deze grootte.

Laterveer en Van Driel gaan nu oude tijden herleven met ‘Broederliefde’. De stichters openen begin volgend jaar de deuren van hun stadsbierbrouwerij.

Quote

Breda heeft zat bierbrouwe­rij­en, maar Et­ten-Leur wacht al veel te lang op een èchte stadsbier­brou­we­rij

Bjorn Laterveer, bierbrouwer Broederliefde

Open dag

Laterveer uit Breda vertelt dat de gemeente al lang wacht op een bierbrouwerij. ,,In Breda heb je er zat. Etten-Leur wil een brouwerij waar je kan zien hoe speciaalbier wordt gemaakt.”

Van Driel heeft nu al zin in volgend jaar. ,,We hebben al op verschillende bierfestivals gestaan en zijn nu klaar voor een nieuwe uitdaging.”

De bierbrouwers houden komende zaterdag en zondag een open dag tussen 13.00 en 17.00 uur. Bezoekers zijn welkom om een kijkje te nemen in het pand bij Vincents.