Volledig scherm
© Stichting de Ettenleurse Uitdaging

Etten-Leur beloont bemiddelaar met 10.000 euro

ETTEN-LEUR - Het gemeentebestuur van Etten-Leur is buitengewoon content met het werk van Stichting De Uitdaging. Die kreeg een stimuleringssubsidie van 10.000 euro.

"Met dat geld zijn goeie dingen gedaan", weet wethouder Jan van Hal. "We zijn tevreden, en trots op wat er is gerealiseerd. Het gaat boven verwachting", maakt de wethouder een tussenbalans op. Volgend jaar volgt een evaluatie.

Het lokale 'bemiddelingsbureau maakt zich sterk om de leefbaarheid in de gemeente verbeteren. Dat doet De Uitdaging door als 'verbinding' te fungeren tussen maatschappelijke organisaties enerzijds en bedrijven anderzijds.

Coördinator Carlien Schilder zag dat in het aanloopjaar 2015 het aantal van 40 doelen al werd overtroffen met een score van 64. Ook over dit jaar ziet zij weer meer 'matches' . Komend jaar is in principe het derde en laatste jaar van de stimuleringssubsidie van de gemeente.

"We hebben dan het geld nog hard nodig om rond te komen en natuurlijk krijgen we graag steun. Maar we gaan er ook hard aan trekken om nog meer sponsors te vinden."