Enzo Knol showt zijn sportwagen Lamborghini Urus in John Deere-stijl
Volledig scherm
Enzo Knol showt zijn sportwagen Lamborghini Urus in John Deere-stijl © Enzo Knol

Enzo Knol bouwt ‘dikke John Deere’ van zijn Lamborghini in Etten-Leur

VIDEOYouTube-ster Enzo Knol heeft in Etten-Leur zijn peperdure Lamborghini omgebouwd tot een sportwagen in John Deere-stijl. Het is zijn vierde auto die hij liet opknappen in de stad. ,,De auto is echt bruut geworden.”

Bekende Nederlanders

Het is niet de eerste keer dat de garage een auto ombouwd voor een BN’er. Rapper Mr. Polska heeft er zijn BMW laten transformeren tot een auto met poep-emojis.

Knol is in Etten-Leur gekomen door het YouTube-kanaal van de garage. Hij reed 260 kilometer vanuit zijn woonplaats Assen naar de stad voor de transformatie.

John Deere is een Amerikaanse tractorfabrikant. Het design is bedacht door de Belg Phil Verheyen en uitgevoerd door X Carwrapping in Etten-Leur.

Quote

Kom, we gooien de Lamborghi­ni in een John Deere-stijl

Enzo Knol, YouTube-vlogger

De vlogger is razend enthousiast over zijn ‘John Deere-sportwagen’:

,,Ik heb nu een dikke John Deere! Ik was bang dat ik een grote fout had gemaakt, maar het is echt vet geworden. Ik denk dat heel Nederland op zijn kop staat van de auto.”

Verhaal gaat verder onder foto

De peperdure Lamborghini van Knol naast een John Deere tractor
Volledig scherm
De peperdure Lamborghini van Knol naast een John Deere tractor © Enzo Knol

Plagen

Enzo Knol met Phil Verheyen bij zijn sportwagen
Volledig scherm
Enzo Knol met Phil Verheyen bij zijn sportwagen © Enzo Knol

Het design is een uit de hand gelopen grap volgens Roy Dominic van Deursen van de garage:

,,Toen hij deze Lamborghini kocht zat ik hem te plagen dat hij er iets gaafs mee moest doen. Dat wilde Enzo eerst niet. Hij belde mij even later op en zei ‘kom, we gooien de Lamborghini in een John Deere-stijl’.”

Ontwerper Phil Verheyen vertelt in een YouTube-video van Knol dat de auto hem bloed, zweet en tranen heeft gekost, maar dat het het allemaal waard is:

,,Ik heb de hulp ingeschakeld van de hulptroepen van de garage, want anders zou het nooit lukken. Het is een super ontwerp geworden. Beter dan ik had verwacht eigenlijk. Het is niet gewoon een groene auto met een sticker op, maar de sportwagen is echt goed aangepakt.”

Peperduur

De vlogger kocht de Lamborghini Urus voor zijn 26e verjaardag. De sportwagen heeft een nieuwprijs van 332.878 euro. In februari gaf hij zijn Jeep met een nieuwprijs van 239.142 euro een nieuw jasje bij de garage.

De reacties zijn volgens Van Deursen erg afwisselend: ,,De een vindt het grappig en begrijpt dat het als grap is bedoeld. De ander vindt het verschrikkelijk dat je zoiets in je hoofd kan halen om met een Lamborghini te doen.”

Carwash ‘t Vosje in Etten-Leur heeft ook meegeholpen aan de auto. De autowasstraat heeft de sportwagen gewassen voor de grote transformatie.