Volledig scherm
In het huis aan de Landmanweg in Etten-Leur vond in maart 2015 een gezinsdrama plaats. © peter van trijen/het fotoburo

’Sluiting woning na gezinsdrama Etten-Leur wreed’

DEN HAAG/ETTEN-LEUR – "Psychische wreedheid", vindt advocaat Peter Schouten de sluiting voor drie maanden van een drugswoning aan de Landmanweg door de burgemeester van Etten-Leur. 

Op 7 maart 2015 vond daar een gezinsdrama plaats waarbij de twee kinderen (9 jaar en 20 jaar) van de toenmalige bewoonster werden doodgeschoten door haar ex-man. 

Dode kinderen

Dinsdag stond de 44-jarige vrouw met haar advocaat bij de Raad van State in Den Haag. In het woonhuis dat later op een executieveiling is verkocht, ontdekte de politie in maart 2015 een hennepkwekerij.  De ontdekking ging gepaard met de vondst van twee dode kinderen, een meisje en een jongen. De dader pleegde na de schietpartij zelfmoord. 

Bedreigingen 

In Etten-Leur gaan net als in de meeste andere gemeenten hennepwoningen op slot. De burgemeester sloot het pand van 12 februari tot 12 mei 2016. De vrouw had daarvan een aankondigingsbrief gehad. Zelf woonde ze vanaf februari 2015 niet meer aan de Landmanweg vanwege de vele bedreigingen door haar ex.

Haar advocaat vindt dat de burgemeester had moeten afzien van woningsluiting vanwege de uitzonderlijke omstandigheden. Haar rouwproces is verstoord omdat ze niet meer naar de slaapkamer van haar dochter kon. Advocaat Schouten stelt dat ze helemaal niets met de kweek van hennep te maken had, maar dat de hele buurt dat wel dacht omdat het haar woning was die gesloten werd.

Uitspraak van de Raad van State over enkele weken. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement