Volledig scherm
© Thinkstock

Emma Bosman van de Springplank uit Etten-Leur wint lokale finale Nationale Voorleeswedstrijd

ETTEN-LEUR - Verleden jaar jaar greep Emma Bosman van basisschool De Springplank naast de titel. Maar dit jaar versloeg zij tijdens de lokale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd in de Nieuwe Nobelaer de andere deelnemers en mag zij zich de nieuwe lokale voorleeskampioen noemen.

Verdiend
Met haar overwinning gaat zij door naar de provinciale voorleeswedstrijd op 18 maart in Goirle. ,,Verleden jaar was ik het tot mijn grote teleurstelling niet geworden, maar nu heb ik het echt verdiend", jubelt de winnares. Zij las een gedeelte voor uit het boek 'In de Ban van de Ring, auteur J.R.R. Tolkien.

De jury prees haar vooral om de perfectie in het voorlezen. Tempowisselingen waar nodig, stemgebruik passend bij het verhaal en de emotie overbrengen waren onder andere de speerpunten waar de jury rekening mee had gehouden.

Voorlees ambassadeur
Met haar overwinning werd Emma door Hilda Vliegenthart, directeur Nieuwe Nobelaer samen met de als nummer tweede geëindigde Sophie Weile voorgedragen als voorlees ambassadeur. Het is de bedoeling dat zij bij speciale evenementen zoals bijvoorbeeld de pre-view en de kerstspecial van Nieuwe Nobelaer zullen gaan voorlezen.

Volledig scherm
Emma Bosman.