Einde aan Local FM tijdperk
ETTEN-LEUR - Zaterdag is de aller allerlaatste uitzending van Local FM. In het programma Weekend FM nemen de presentatoren Jos Leijs en Nic van Kampen zaterdag afscheid van vijftien jaar Local FM in Etten-Leur. Vanaf 10 maart is de nieuwe omroep Ons West-Brabant in de lucht, met uitzendingen vanuit Oudenbosch.
Delen per e-mail
,,Ons vertrouwde honk raken we kwijt. En de gigantische inloop van Etten-Leurenaren tijdens de uitzending ook. Dat gaan we zeker missen." Jos Leijs en Nic van Kampen zijn met hun programma Weekend FM al vijftien jaar hét gezicht van Local FM in Etten-Leur. Ziel en zaligheid hebben ze in de omroep en in hun programma gestopt.
Gouden combinatie
De twee kenden elkaar amper toen ze vijftien jaar geleden aan elkaar gekoppeld werden. De wat serieuzere Van Kampen en de uitbundige Leijs bleken een gouden combinatie. ,,Jos wilde het nieuws wat luchtiger brengen, daar moest ik in het begin wel aan wennen", zegt Van Kampen. Maar het werkt. Nieuws, muziek en luchtige rubrieken wisselen elkaar af in de uitzending. ,,We zochten heel erg de interactie met de inwoners van Etten-Leur. En met de politiek, veel politici schoven hier regelmatig aan", vertelt Leijs enthousiast. ,,Dat raken we kwijt. En daar zijn we best een beetje angstig voor. De nieuwe omroep is voor Etten-Leur, Moerdijk, Halderberge en Zundert. Een groot gebied. We proberen vanuit Oudenbosch natuurlijk ook weer een band op te bouwen met de luisteraars. Maar wat we de afgelopen jaren hebben beleefd, dat komt niet meer terug."
Weddenschap
Belevenissen zijn er veelvuldig. Zo sluit het duo weddenschappen met de raadsleden bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006. Die moeten schatten hoeveel zetels ze halen en een tegenprestatie leveren als ze er naast zitten. Het gevolg was dat Lia Boeren van Ons Etten-Leur tijdens de uitzending twintig centimeter van haar lange blonde haren moest afknippen en VVD'er Otto van Baal zijn donkere haardos liet blonderen. ,,Dat deden ze gewoon. Fantastisch."
Mark Rutte
Een ander hoogtepunt was het live interview met minister president Mark Rutte. ,,Live ja, en dat was niet de bedoeling. De woordvoerder van Rutte wilde het gesprek opnemen, pas na toestemming mochten we het uitzenden. Zo gezegd zo gedaan, alleen bleken we het interview niet te hebben opgenomen. Balen natuurlijk. Maar Rutte nam het sportief op. Die belde ons die zaterdag live in de uitzending. In plaats van vijf minuten hadden we nu een interview van een kwartier. Geweldig." Beide mannen glunderen weer bij de herinnering.
Weerpraatje
En dan was er nog de Meet en Greet met Johnny Logan, de twee edities van het glazen huis, de column van Lex Froeling, nachtburgemeester van Etten-Leur, het jaarlijkse kerstontbijt in de studio met Etten-Leurenaren, de kookrubriek met de Antilliaanse Dushi en het weerpraatje van Frans Bartels. ,,Het weer kwam altijd om kwart voor twaalf, maar om half tien zat Bartels altijd al in de studio. Zo gezellig vond hij het."
On air receptie
Na ongeveer 720 uitzendingen zit het er zaterdag op voor Leijs en Van Kampen. Local FM houdt op te bestaan. De laatste uitzending wordt een feestje. Een on air receptie. Alle gasten uit het verleden zijn uitgenodigd langs te komen en in de uitzending zullen veel oude fragmenten de revue passeren. Om klokslag 12.00 uur gaat de stekker eruit. Leijs en Van Kampen sluiten dan voorgoed de deuren van de studio in Nieuwe Nobelaer.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Boerenpraat
‘De werkplaats is hét toonbeeld dat boer zijn echt een heel divers vak is’
ETTEN-LEUR - Aan mij wordt weleens de vraag gesteld wat er zo mooi is aan het boerenvak. Dan antwoord ik meestal: ,,Werken met de koeien in een mooie omgeving.” Geen dag is hetzelfde en ieder seizoen heeft zo haar charmes. Het voorjaar, wanneer alles begint te groeien en de koeien weer kunnen grazen in de wei. De zomer, lekker buiten werken en volop grasoogsten. -
PREMIUM
Zevenbergse onderneemster positief én realistisch: ‘We zullen de komende jaren puin moeten ruimen’
ZEVENBERGEN - Wilma de Reus (42) uit Zevenbergen was één van de twee ondernemers die maandag in gesprek gingen met - toen nog - staatssecretaris, inmiddels minister Bas van 't Wout. Hij sprak online met medewerkers en ondernemers over de gevolgen van corona. -
PREMIUMCOLUMN
Moment voor jezelf? Je kunt de pot op!
Hoe vind je tijd en ruimte voor jezelf in tijden van lockdown en avondklok? ,,Ik zit zo lang mogelijk op de pot”, zegt een moeder aan wie die vraag wordt gesteld. Ze is de enige niet. Heel wat grappige filmpjes die jij in je app krijgt, zijn gestuurd terwijl de zender zojuist een drol heeft gedraaid. -
PREMIUM
Lockdownblues op scholen: ‘Voor een puber duurt dit allemaal héél lang’
ZEVENBERGEN/ETTEN-LEUR - Scholen zetten alle zeilen bij om leerlingen door de lockdowns heen te loodsen. De coronamaatregelen maken kwetsbare jongeren extra kwetsbaar, en ook bij andere leerlingen slaat de moedeloosheid soms toe. ,,We denken volop mee met gezinnen die in de knel komen. Veel docenten staan 24 uur per dag ‘aan’.” -
PREMIUMcolumn
Online les: mijn medelijden met de juf bereikt nieuwe hoogtes
,,Ik ga even de achtergrond weghalen want mijn vingers verdwijnen elke keer. Da's heel vervelend want dan steek ik mijn vingers op en dan zien jullie het helemaal niet.”
-
Rijdt u straks ook 30 in uw eigen wijk?
ETTEN-LEUR - Het lijkt een meerderheid van de Tweede Kamer een goed idee: de ‘standaardsnelheid’ binnen de bebouwde kom verlagen van 50 naar 30 kilometer per uur. Een meerderheid van de Kamer nam in oktober een motie aan die daarom vraagt. In het buitenland zijn goede ervaringen opgedaan met de maatregel; die zou de verkeersveiligheid in steden en dorpen kunnen verbeteren. -
PREMIUM
Papierhandel moet steeds meer karton sorteren door online shoppers
ROOSENDAAL - Sorteren en verwerken van oud papier doet Kempenaars Recycling voor heel Zuidwest -Nederland. Het inzamelen laat het bedrijf sinds een aantal jaren over aan afvalverwerker Saver, overbuurman op bedrijventerrein Borchwerf. -
PREMIUM
Etten-Leurenaar voelt zich niet gehoord: hoe goed kan de gemeente eigenlijk luisteren?
ETTEN-LEUR - Het streven loopt als rode draad door raadsvergaderingen en plannen in Etten-Leur: de gemeente wil inwoners véél invloed geven op nieuwe ontwikkelingen. Maar op de een of andere manier hebben die inwoners vaak juist het gevoel dat ze niks te vertellen hebben. Wat gaat er mis?
0 reacties