Volledig scherm
Medewerkers van HelloFresh parkeren hun auto's en busjes zo dat leveranciers met hun vrachtwagens niet of moeilijk op het terrein van bedrijven in de buurt kunnen komen. © Ine Cup

Eigen ‘parkeerwachten’ van HelloFresh Etten-Leur tegen overlast

ETTEN-LEUR - HelloFresh Etten-Leur gaat eigen ‘parkeerwachters’ aanstellen om de parkeeroverlast voor ondernemers in de buurt te beperken. Dit is een van de uitkomsten van het overleg dat de directie van de aan de Daalderweg gevestigde maaltijdboxbezorger onlangs had met wethouder Ron Dujardin.

Afgesproken is dat twee HelloFresh-medewerkers iedere leverdag het parkeergedrag van hun collega’s in goede banen leiden. Ook regelt het bedrijf meer parkeergelegenheid voor werknemers en worden werkprocessen aangepast, zodat er niet teveel bestelbussen tegelijk op het terrein hoeven te zijn. De medewerkers krijgen duidelijke instructies over het strengere parkeerbeleid van het bedrijf. HelloFresh heeft daarnaast toegezegd tweemaal daags de omgeving te zullen controleren op zwerfvuil. Over een aantal maanden wordt gekeken of de situatie is verbeterd.

Ondernemers in de buurt van HelloFresh klagen al langer tevergeefs over medewerkers die parkeeroverlast veroorzaken en zwerfvuil achterlaten. In juni trokken ze aan de bel bij de plaatselijke politieke partij APB (Algemeen Plaatselijk Belang). Die stelde vragen aan het college. Naar aanleiding daarvan vond overleg plaats tussen de HelloFreshdirectie en de wethouder.