'Eerbetoon Fiep al kroon op 2017'

Voor het Nederlands Drukkerij Museum In Etten-Leur was 2016 een kroonjaar. ,,Ons museum bestond veertig jaar’’, blikte voorzitter Rien van Eck even terug toen hij gisteren de Koppermaandagprent 2017 overhandigde aan wethouder Jan van Hal overhandigde.

Met het eerbetoon aan de beroemde illustratrice Fiep Westendorp trapte het kleine museum meteen goed af in het nieuwe jaar. ,,Deze past in een mooie traditie en krijgt een mooie plek’’, verklaarde de wethouder terwijl ontwerpster Wietske Lute luisterde. 

Lute was als vertegenwoordiger van Fiep Amsterdam naar Etten-Leur gekomen om haar enthousiasme over haar ervaringen met de oud-drukkers te belijden. ,,Dat ik de prent mocht vormgeven vond ik echt een vreselijk grote eer. Het is bijna niet voor te stellen dat dit is gedaan op een oud persje’’, zei ze over ‘haar’ kopperprent. 

Zowel de organisatie die de nalatenschap van Westendorp beheert als het museum verwachten veel van hun samenwerking. Op 1 april is de feestelijke opening van de expositie Blikvangers, die de grafische kant van Fiep Westendorps werk belicht. Het publiek is welkom tussen 2 april en 1 november.