Een aanhouding en verschillende boetes en bekeuringen uitgedeeld tijdens patsercontrole in Etten-Leur: dit zijn de resultaten

VIDEOETTEN-LEUR - Tijdens een patsercontrole bij het Brabantpark in Etten-Leur heeft de politie samen met de Belastingdienst woensdagavond verschillende bekeuringen uitgedeeld, boetes geïnd en beslag gelegd op auto's. Er is ook een 20-jarige man uit Prinsenbeek aangehouden, omdat hij een imitatiewapen in de auto had liggen. Daarnaast is er 38.000 euro aan openstaande vorderingen geïncasseerd. 

Grote controle in Etten-Leur.
Volledig scherm
Grote controle in Etten-Leur. © Perry Roovers/MaRicMedia

Bij de actie werd gebruik gemaakt van ANPR-scanners waarmee automatisch kentekens worden herkend. Op de Bredaseweg zijn hiermee 8926 voertuigen gepasseerd en 102 voertuigen herkend. Op de Parklaan waren dat er 6750 voertuigen en 45 hits. 

Er werden vier openstaande boetes geïncasseerd. Het gaat om bedragen van 81 euro, 163 euro, 228 euro en 1209 euro. Ook werd nog een vonnis betekend.

Belastingdienst

De Belastingdienst legde beslag op 36 auto’s, daarvan mochten 19 belastingschuldigen nog doorrijden. Zij krijgen de gelegenheid om hun zaakjes in orde te maken. Zeventien auto’s werden daadwerkelijk afgevoerd. Er werd 37,766 euro geïnd. De grootste contante betaling was 4661 euro.

Twaalf bestuurders van een auto met buitenlands kenteken hebben een naheffing van 1500 euro gekregen voor in totaal dus 18.000 euro.

Ambtenaren van Belastingsamenwerking West-Brabant hebben hebben één keer een beslag van 4200 euro gelegd en vier keer 2500 euro geïnd.

Bekeuringen:

1x kentekenplaat motor niet in orde
1x rijden door een geslotenverklaring
1x kinderen achterin geen autogordel
3x gladde banden
2x verlichting
1x geen juiste kentekenplaat
2x getinte ramen
1x ontbreken kentekenplaat aanhanger
4x rijden zonder rijbewijs
3x snelheid
1x rijden over de vluchtstrook
1x onnodig links rijden
1x niet tonen rijbewijs
3x geen gordel
1x verlopen kenteken
1x telefoon in de hand tijdens het rijden
1x niet aanwezig hebben van spiegels

Overige bijzonderheden:

1x voertuig met twee verschillende kentekenplaten op het voertuig
2x WOK melding bromfiets
2x gebruikershoeveelheid hennep inbeslaggenomen
1x inbeslagname voertuig vanwege ongeldig kenteken

Grote controle in Etten-Leur.
Volledig scherm
Grote controle in Etten-Leur. © Perry Roovers/MaRicMedia