Volledig scherm
ANP Kippa

Dreigmails voor Rob van Daal over Sylvana-lied, maar hij blijft het zingen

ETTEN-LEUR - Zanger Rob van Daal ontvangt dreigmails vanwege zijn lied Oh Sylvana. De zanger piekert er echter niet over om zijn lied terug te trekken. Dat zei zijn vrouw en manager Nikki Jeurninck tegen BN DeStem.

,,Rob blijft gewoon zijn liedje zingen. Natuurlijk trekken we het niet terug. Waarom zou hij? Het lied gaat niet over Sylvana", aldus Jeurninck. ,,98 procent van de mensen vindt het gewoon een leuk carnavalsnummer. Die commotie waait wel weer over."

Ze noemt het 'intriest' dat er een video is verschenen waarin het hoofd van Sylvana Simons, lid van de politieke partij DENK, is gefotoshopt in foto's van onder meer Zwarte Piet en zwarten die zijn opgehangen door blanken. ,,We vinden het heel vervelend, hadden niet verwacht dat het zo zou gaan."

Van Daal is volgens zijn echtgenote niet van plan om in tv-programma's te verschijnen om uitleg te geven over zijn lied. Jeurninck: ,,Waarom zou hij zich verdedigen? Het is gewoon een leuk nummer. Focus maar eens op het lied van Johnny Gold. Hij komt er voor uit dat het over Sylvana gaat. Die teksten, die kunnen echt niet, maar daar hoor je niemand over."

Het filmpje lijkt inmiddels verwijderd van internet.

Rob van Daal zelf weigert elk commentaar op de kwestie. Komende zaterdag treedt hij op in Club Oscars in Raamsdonksveer, waar hij Oh Sylvana zal zingen.