Volledig scherm
Juul Bouman , accordeonist, op één van zijn speelplaatsen bij de Moeierboom. © foto : Gerard van Offeren/Pix4Profs

Dramatisch besluit accordeonist Juul: 'Het is voorbij'

ETTEN-LEUR - "Het is voorbij." Aldus Juul, de accordeonist  uit Etten-Leur na afloop van het gesprek dat hij dinsdagmiddag had met de gemeente. Er zijn diverse voorwaarden aan hem gesteld en daar wil hij zich niet aan conformeren. "Jammer voor KiKa", laat hij zijn volgers op Facebook weten. 

Met gevoel voor dramatiek laat hij weten: "De voorstellen van de gemeente zijn in één woord minderwaardig. "Nu opeens heb ik een vergunning nodig omdat ik straatmuzikant ben en met versterking speel, wat niet waar is."

Half uur spelen

Quote

Ik mag bij de Moeierboom spelen, maar daar komt geen mens langs

Juul Bouman, Accordeonist in Etten-Leur

"Verder mag ik nog maar op vier plaatsen spelen en dan steeds maar een half uur.  Zoals bij de Moeierboom, waar geen mens langs komt en ik mag op het Raadhuisplein spelen, maar daar is nauwelijks klandizie. Ook mag ik bij Family staan, waar eventueel wel wat te verdienen valt en de laatste plaats is het van Bergenplein, waar een bewoner mij al eens weg  joeg."

Ook zou Juul  te verstaan zijn gegeven dat hij een gesloten collectebus moet gebruiken omdat hij collecteert voor KiKa, het kinderkankerfonds.  

Proefdraaien

Quote

Ik wil spelen op dezelfde voorwaar­den als eerder is toegezegd

Juul Bouman, Accordeonist op zijn Facebookpagina

Hij heeft het gevoel dat de mensen die over hem klaagden, gewonnen hebben omdat hij niet meer zou mogen spelen in de straten waar de klagers wonen. Hij zegt er nu mee te stoppen, omdat hij zich niet aan de gestelde voorwaarden wil houden en ook geen maand wil proefdraaien om te zien of het spelen onder de nieuwe voorwaarden hem bevalt. 

"Ik heb mijn best gedaan en wil in het centrum spelen op dezelfde voorwaarden als eerder is toegezegd", aldus Juul op zijn Facebookpagina. Om te besluiten met: "Jammer voor KiKa, maar ik ga wel spelen als ik toestemming heb op braderieën."

De gemeente formuleert op dit moment een reactie op de uitlatingen van Juul. Die zal nog dinsdagmiddag openbaar worden gemaakt.