'Dit is mijn vrouw, ik ben de hare'

VIDEOETTEN-LEUR - Stralend kussen Eva (71) en Emma (48) Laurijssens van Engelenhoven elkaar voor het eerst als vrouw en vrouw. Het stel had al een geregistreerd partnerschap, maar besloot om donderdag op Coming-Outdag hun liefde voor elkaar te bezegelen met een huwelijk.

Het echtpaar koos bewust voor 11 oktober. Het is de eerste Coming-Outdag dat in Etten-Leur, waar het stel woont, de regenboogvlag op het Oude Raadhuis en het Stadskantoor werd gehesen. "We strijden hier al een paar jaar voor", zegt Eva. "Ik ben zo ontzettend blij dat dit nu eindelijk gebeurt." Ze kijkt omhoog, naar het bordes van het Oude Raadhuis aan de Markt waar de regenboogvlag in volle glorie wappert.

  1. Conny Rijken over migratie in de Van Gogh-kerk

    Conny Rijken over migratie in de Van Gogh-kerk

    ETTEN-LEUR - Het politieke debat in de landen van de Europese Unie wordt sinds 2015 vooral gedomineerd door het thema migratie. In dat jaar bereikten één miljoen migranten de EU. Na moeizame onderhandelingen zijn de Europese regeringsleiders er afgelopen zomer in geslaagd om een akkoord over het migratiebeleid te bereiken. Reden voor de Stichting Vincent van Gogh Etten-Leur om de Etten-Leurse Conny Rijken uit te nodigen voor een lezing over dit thema in de Van Gogh Kerk.