Volledig scherm
Een foto van een eerdere editie van het evenement. © GERARD VAN OFFEREN

Dit is er allemaal te doen op de 115e paardenfok- en showdag in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De 115e editie van de jaarlijkse paardenfok- en showdag vindt zondag plaats bij Stal 't Sander in Etten-Leur.

De dag begint met het keuren van Trekpaarden, Friesen en Haflingers. De jonge paarden die deelnemen maken kans op het winnen van een wisselbokaal. Volgens organisator Paarden Fokvereniging Kring Breda (PFKB) wordt het een groot spektakel. 

Activiteiten

Na de keuring beginnen de verschillende wedstrijden, worden er demonstraties uitgevoerd en zijn er paardenshows. Een daarvan is verzorgd door de Friesche Carrouselgroep uit Etten-Leur. Zij laat een dressuurshow met acht paarden zien. Verder is er een groep kinderen die een sprookje vertelt met behulp van verschillende paarden en laat paardenmasseuse Tineke Booij het een en ander zien over de spieren en blessures bij de edele dieren. 

Op het terrein van 't Sander is er zoals eerdere jaren weer een 'strodorp' met verschillende kraampjes en is er een kinderhoek. De kleinste bezoekers kunnen er onder andere lassogooien, hoefijzerwerpen en worden er gratis geschminkt.
De kersverse wethouders Kees van Aert (Algemeen Plaatselijk Belang) en Martin van der Bijl (VVD) worden op de proef gesteld bij een prominentenrace, waarbij zij hun menkunsten moeten laten zien. 

Gedurende de dag zijn er verschillende optredens van countrylinedanceclub Maja Dansers. De dag begint om 10.30 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Entree is gratis. Het volledige programma is hier te vinden.