Volledig scherm
PREMIUM
Het samengesteld gezin van Simone Franken en Femke de Regt telt vijf kinderen (Milou, Lise, Jente, Aafke en Casper). Om het logistieke proces 's morgens makkelijker te maken, hebben ze twee badkamers in hun huis in Etten-Leur. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Dit is de oplossing voor gedeelde-badkamerstress: ‘Onze meiden kunnen uitgebreid douchen en tutten’

Één badkamer voor de ouders, één voor de kinderen. Steeds vaker tellen huizen twee badkamers. Hoe dat komt? Mede door het stijgende aantal samengestelde gezinnen. 

Stap je in de douche, is net die dure douchegel op. Of je favoriete shampoo. Het is een voorbeeld van een voorval dat voor veel commotie kan zorgen in een huishouden. Zeker in een samengesteld gezin. Reden voor steeds ‘stiefgezinnen’ om een tweede badkamer te nemen. 

 1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.
 2. Ik ben echt klaar met dit kabinet
  Geef uw mening

  Ik ben echt klaar met dit kabinet

  Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?