De open dag op het KSE is dit jaar online. Toekomstige leerlingen kunnen in een chat vragen stellen aan leerlingen en docenten. En er zijn filmpjes met een digitale rondleiding door het gebouw. Vijfdeklassers Stijn van Nispen en Rachel Smid, beantwoorden vragen.
Volledig scherm
PREMIUM
De open dag op het KSE is dit jaar online. Toekomstige leerlingen kunnen in een chat vragen stellen aan leerlingen en docenten. En er zijn filmpjes met een digitale rondleiding door het gebouw. Vijfdeklassers Stijn van Nispen en Rachel Smid, beantwoorden vragen. © Pix4Profs-Ron Magielse

Digitale rondleidingen en vragen stellen via chat: zo gaat een open dag eraan toe in coronatijd

WEST-BRABANT - Veel scholen in de regio kiezen dit jaar voor een digitaal alternatief voor de open dag. Met chatrooms, filmpjes en rondleidingen proberen zij zoveel mogelijk ‘het gevoel van hun school’ naar buiten te brengen. Er zijn ook scholen die nog heel even afwachten of een open dag tóch mogelijk is, of juist een andere oplossing zoeken.

 1. Dit is wat je moet weten over het coronavaccin: ‘We weten nog niet precies of het werkt tegen besmettelijkheid’

  Dit is wat je moet weten over het coronavac­cin: ‘We weten nog niet precies of het werkt tegen besmette­lijk­heid’

  Nu de wereld in de ban is van het coronavirus, is de behoefte aan duiding en expertise groot. In samenwerking met ouderenbond KBO Brabant zonden wij maandagavond een livegesprek uit waarin infectioloog Heidi Ammerlaan (Catharina Ziekenhuis in Eindhoven), viroloog Ab Osterhaus, Ciska Scheidel (directeur publieke gezondheid ministerie VWS) en journalist Chris van Mersbergen antwoord gaven op vragen van onze lezers.
 1. Alle nieuwe maatregelen op een rijtje
  Play

  Alle nieuwe maatrege­len op een rijtje

 2. Maatregelen na geweldsincident in Klokgebouw Eindhoven: 'Hoop dat dit niet nog een keer gebeurt'
  Play

  Maatrege­len na geweldsin­ci­dent in Klokgebouw Eindhoven: 'Hoop dat dit niet nog een keer gebeurt'