Volledig scherm
PREMIUM
Daphne Albers heeft al eerder meegedaan aan een missverkiezing, twee jaar geleden. Nu is ze kandidate in het RTL4-programma Op jacht naar de kroon dat zondag begint. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Deze Etten-Leurse is misschien wel de nieuwe Miss Nederland

ETTEN-LEUR - In 2017 werd de Etten-Leurse Daphne Albers (22) tot Miss Beauty gekroond. Nu wil ze een stap verder en doet ze mee aan Op Jacht Naar De Kroon op RTL4. Als ze wint, mag ze zichzelf Miss Nederland noemen. Haar doel is om Miss Universe te worden. ,,Ik vind innerlijke schoonheid belangrijker dan uiterlijk.”

Je deed eerder mee aan een missverkiezing en werd Miss Beauty van Noord-Brabant.
,,Ja, dat was in eerste instantie niet helemaal de bedoeling. Ik vond missverkiezingen leuk, maar zou mezelf nooit opgeven. Ik kende de winnares van het jaar daarvoor. Zij heeft een modellenbureau en af en toe deed ik daar wat opdrachten voor. Zij vroeg of ik mee wilde doen. Ik heb niet meegedaan aan de casting, ben er zo tussen gepiept. Toen pas ging ik me erin verdiepen en werd ik wat zenuwachtig. Ik werd derde van Nederland. Omdat het zo makkelijk ging, vond ik dat ik het een keer voor Miss Nederland moest proberen. Ik kende Lotte van der Zee van Miss Beauty. Toen zij overleed, had dat flink wat impact. Ik ging nadenken over het leven. Het kan zo voorbij zijn, hoe jong je ook bent. Ik wil mijn dromen volgen.”