Volledig scherm
Het bleek de afgelopen twee weken donker op verschillende plekken in Etten-Leur. De straatverlichting haperde. © dreamstime

Delen Etten-Leur ‘eng donker’ door haperende straatverlichting

ETTEN-LEUR - De straatverlichting in delen van het centrum van Etten-Leur hapert sinds een week of twee. Volgens de gemeente zijn de problemen inmiddels grotendeels verholpen.

Door storingen in elektriciteitskabels bleven delen van de Anna van Berchemlaan, Oranjelaan en Stationsstraat de afgelopen twee weken regelmatig donker. Enexis ging op onderzoek uit en voerde maandag reparatiewerkzaamheden uit. Daarna deden de meeste lichtmasten in deze straten het weer. 

Opnieuw kijken

Een deel van de lantaarnpalen liet het echter ook ná het reparatiewerk nog afweten. Volgens een gemeentewoordvoerster kampen die waarschijnlijk met andere mankementen; daar wordt nu opnieuw naar gekeken. Het is nog niet bekend wanneer de problemen helemaal verholpen zijn.

'Levensgevaarlijk’

De gemeente heeft inwoners op haar Facebookpagina gevraagd extra op te passen op de plekken waar  verlichting ontbreekt. Mensen noemden de situatie in reacties onder dat bericht ‘eng donker’ en 'levensgevaarlijk'. Een automobilist klaagt dat ze voetgangers ‘echt niet ziet aankomen’. 

Quote

Zet het lampje op je telefoon aan, dan zie je waar je zelf loopt en word je ook gezien

Inwoner van Etten-Leur, Facebook

Een andere Etten-Leurenaar geeft voetgangers een tip die daarbij kan helpen: 'Tip voor voetgangers met een mobiel op zak: zet het lampje op je telefoon aan, dan zie je waar je zelf loopt en word je gezien. Wel richting grond schijnen uiteraard.’