Volledig scherm
De winnende corsowagen. © Edwin Wiekens/Pix4Profs

De West-Brabantse Week: sollicitatie in trouwjurk, feest bij station Breda en bloemencorso

WEST-BRABANT - Via allerlei kanalen komt er veel nieuws op ons af. Tijd voor een korte samenvatting aan het einde van de week. Wat gebeurde er in West-Brabant?

Bloemencorso
Gevaarlijk Transport van Buurtschap Tiggelaar won zondag het 75e bloemencorso Zundert. De jury vond de creatie de beste van de 18 buurtschappen die hun wagen toonden aan het publiek in het hart van Zundert. Het corso werd overschaduwd door het niet meerijden van de wagens van Buurtschap Veldstraat en Buurtschap Klein Zundert Heikant. De laatste wagen was door de wind beschadigd.

Sollicitatie in bruidsjurk
Steffanie Ros uit Sprundel wilde zó graag een baan dat ze er dinsdag haar trouwdag voor onderbrak. In vol ornaat ging ze op sollicitatiegesprek bij Amarant in Rijsbergen, nadat ze 's ochtends op het gemeentehuis in Rucphen in de echt was verbonden. Na een gesprek dat nauwelijks een kwartiertje duurde, ging de deur weer open en was te zien hoe de bruid werd gefeliciteerd door de tweekoppige sollicitatiecommissie. "Ja, ik heb ‘m!"

Station Breda open
Na vier jaar verbouwen is donderdag officieel het nieuwe station Breda geopend. En dat gebeurde niet zomaar na een doorgeknipt lintje en een toespraak door staatssecretaris Sharon Dijksma. Nee, het werd echt feest in en om het station. Ondertussen hadden de critici hun mening klaar over het reusachtige gebouw.

Duur parkeren bij Amphia
Een dagkaart voor een tientje en geen 6 euro zoals voorheen. Bezoekers van het Amphia zijn boos over de nieuwe parkeertarieven. Meerdere bezoekers van het ziekenhuis aan de Molengracht in Breda deden deze week hun beklag. "41 euro 50, da's toch niet normaal."

Verkeersregelaar moet wegduiken
Een 54-jarige man uit Sprundel reed donderdagavond met hoge snelheid door de afzetting van een wielerwedstrijd voor kinderen. Hij miste op een haar na een 37-jarige verkeersregelaar. Er raakte niemand gewond. De man reed door naar zijn woning. Daar werd hij later aangehouden.

Volledig scherm
Drukte bij de opening van de 'Vincent van Gogh-terminal'. © Ron Magielse / Pix4Profs
Volledig scherm
Stefanie in haar trouwjurk bij haar sollicitatiegesprek. Ze kreeg meteen te horen dat ze de baan heeft gekregen. © Joyce van Belkom/Pix4Profs