Volledig scherm
Politieagenten bij het huis in Zevenbergen waar deze week een dode vrouw werd gevonden. © Alexander Vingerhoeds/Obscura Foto

De West-Brabantse Week: dode vrouw gevonden, klachten over moskee en Eneco Tour

WEST-BRABANT - Via allerlei kanalen komt er veel nieuws op ons af. Tijd voor een korte samenvatting aan het einde van de week. Wat gebeurde er in West-Brabant?

Overleden vrouw in Zevenbergen
In een woning aan de Huizersdijk in Zevenbergen werd donderdagochtend een overleden vrouw (46) gevonden. Het bleek al snel om een onnatuurlijke dood te gaan. Diezelfde ochtend werden haar 53-jarige partner, een autohandelaar, en 24-jarige zoon aangehouden op verdenking van moord. Een omwonende zegt woensdagavond laat ruzie te hebben gehoord in of bij de woning. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Drukte bij Eneco Tour
De Eneco Tour streek dinsdag weer neer in Breda. De tijdrit werd gewonnen door de Australiër Rohan Dennis, die vijf seconden sneller was dan de beste Nederlander op de tweede plaats: Jos van Emden. Daarnaast zorgde het evenement voor verkeersproblemen in en rond de binnenstad. Langs de singels stond het verkeer na 17.00 uur zo goed als stil.

Commando's tegen moskee
Leden van het Korps Commandotroepen in Roosendaal hebben grote moeite met de oproepen tot gebed van de moskee die vlakbij hun kazerne staat. Een aantal commando's heeft een advocaat in de arm genomen om de moskee er toe te bewegen voortaan af te zien van de wekelijkse oproep tot het vrijdagmiddaggebed. De geluiden vanuit uw moskee zouden commando's doen denken aan de oorlogsgebieden waar ze actief zien.

No Surrender-president ontvoerd
In Breda werd woensdagmiddag een president van motorclub No Surrender mishandeld en ontvoerd. Hij werd op een parkeerplaats vaan de Kruisweide in een auto gesleurd. De politie heeft contact gehad met de man. Ondanks dat hij mishandeld is en de politie vermoedt dat zijn vrijheid hem voor langere tijd is ontnomen, weigerde hij alle medewerking.

Seksfilmpje Chantal
Het ROC West-Brabant in Breda hoeft niet mee te werken aan een onderzoek naar de inloggegevens van degene die in januari 2015 een seksfilmpje van Chantal uit Werkendam op Facebook plaatste. Dat heeft de rechtbank Zeeland-West-Brabant woensdag besloten. Het ROC wilde niet meewerken aan het onderzoek omdat dat een grote breuk op de privacy van de 2500 leerlingen zou vormen.