Volledig scherm
Koffie bij Teun in Breda. © Ron Magielse

De West-Brabantse Week: Collega's winnen 1 miljoen, hitte records, sexclub zoekt dames

WEST-BRABANT - Via allerlei kanalen komt er veel nieuws op ons af. Tijd voor een korte samenvatting aan het einde van de week. Wat gebeurde er in West-Brabant?

Hitte records blijven sneuvelen
Record op record wordt er deze dagen gebroken. Even voor 13 uur woensdagmiddag was het op het hoofdstation van het KNMI in De Bilt 28,3 graden. Daarmee werd het dagrecord op het hoofdstation gebroken. Dat dateerde uit 1964 toen het 28,2 graden werd. Op diverse plaatsen in de regio zijn zwembaden langer open dan gepland om mensen de kans te geven en verkoelende duik te nemen.

Lekkerste koffie
Twee horecagelegenheden uit de gemeente Breda hebben deze week een plek gekregen in de top 100 van beste koffiezaken van Nederland in 2016. Koffie bij Teun, in de Bredase binnenstad, staat 13e op de ranglijst en is daarmee volgens Misset de beste koffiezaak van Brabant.

Gezocht: dames voor sexclub Breda
De sierlijke, rode tl-verlichting aan de gevel van Club Reeperbahn in de wijk Belcrum in Breda zal binnenkort weer stralen nu een lange juridische strijd is geluwd. Nu alleen nog personeel: de uitbaatster is naarstig op zoek naar dames. De lounge met comfortabele leren banken, bar en een stralende Marilyn Monroe aan de muur is klaar voor ontvangst.

Hoofdprijs Staatsloterij
Bij de Staatsloterijtrekking van zaterdag 10 september viel de hoofdprijs op een lot dat door een groep collega's in Breda is gekocht. Detail: de Staatsloterij kon de winnaars, die samen een miljoen euro mogen verdelen, in eerste instantie niet bereiken.Niet dat de Staatsloterij niet wist wie de winnaar was. "We zoeken contact om de winnaar te feliciteren.", zegt Staatsloterij-woordvoerster Eke Wolters.

Liefdevolle Herinnering
Een puber van 15 jaar die totaal onverwacht overlijdt aan een hersenbloeding. Een buitenkind dat dol was op snorkelen, judo en sterren kijken. Kees ging slapen, maar hij klaagde dat hij misselijk was. Wat zich in de uren daarna afspeelde, is net zo'n film. Hij is uiteindelijk twee dagen later, op 20 oktober, in het ziekenhuis in Rotterdam overleden.

Volledig scherm
Nu de erotische club weer open mag, is de leiding druk op zoek naar personeel. © Ron Magielse / Pix4Profs
Volledig scherm
Drukte in zwembad De Stok in Roosendaal Foto Peter van Trijen - Pix4Profs
Volledig scherm
Op deze foto is Kees Bartelen 14 jaar oud.
Volledig scherm
Logo Staatsloterij © Staatsloterij