Volledig scherm

De West-Brabantse Week: chillen in de zon, een ladinkje T-Rex en geboren in Fiat 500

WEST-BRABANT - Via allerlei kanalen komt er veel nieuws op ons af. Tijd voor een korte samenvatting aan het einde van de week. Wat gebeurde er in West-Brabant?

Verkeerschaos
Het was de verwachten: toen de temperaturen deze week stegen, liepen ook de wegen richting Zeeland vol. Op de A58 stond donderdag richting Vlissingen meer dan 12 kilometer file met voornamelijk strandgangers. Wie vanuit de richting Roosendaal of Steenbergen Bergen Zoom passeerde, reed zich al vast.

Voetjes in het water
Het warme weer was natuurlijk vooral een reden om mooie plekjes op te zoeken. Zo zaten deze twee Bredase studenten met hun voeten in een waterbadje op de Havermarkt. “Dit is nou het mooie van Breda. Dit hebben ze niet in Amsterdam”, zei Joppe, terwijl hij even werd afgeleid door een passerende dame in strak badpak.

Bijzonder vervoer
Het Roosendaalse transportbedrijf Jan de Rijk is wel wat gewend, maar een ladinkje tyrannosaurus rex is toch wel apart. Vrijdagochtend kwam Trix, zoals de verzameling botten liefkozend wordt genoemd, vanuit Chicago aan op Schiphol. Daar stond een crew van Jan de Rijk klaar met twee vrachtwagens.

Een echte Willem de Kooning
Een Turnhoutenaar deed de koop van zijn leven. Op tweedehands.be kocht hij een schilderijtje van 450 euro om de woonkamer te decoreren. Deze week bleek het doek 100.000 of meer waard te zijn. In het BBC-programma Fake or Fortune bestempelde een expert het schilderij als een écht exclusief werk van de wereldberoemde kunstschilder Willem de Kooning.

Aanval op Turken
Vrijwilligers van de stichting Prisma West-Brabant worden sinds de couppoging in Turkije stelselmatig bedreigd, geïntimideerd en buitengesloten. Dat vertelde een lid van het bestuur deze week aan dagblad BN DeStem. Het bestuurslid zegt dat vrijwilligers vrijwel dagelijks worden uitgescholden, beledigd en voor landverrader worden uitgemaakt.

Geboren in Fiat 500
Het is niemand aan te raden, want enorm schrikken én stressvol. Maar een wonder is het wel, de baby die vrijdagochtend in een Fiat 500 op de zuidelijke rondweg van Breda werd geboren. De rit van hun woonplaats Zevenbergen naar het Bredase hospitaal duurde de spruit kennelijk toch te lang. Nog in de auto werd de 2440 gram wegende Julia geboren.

Volledig scherm
© Jan de Rijk
Volledig scherm