Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

De Muntstraat in Etten-Leur verdween al voor hij er was

ETTEN-LEUR Heeft u weleens van de Muntstraat in Etten-Leur gehoord? Nee? Dat kan kloppen. Want hoewel de straat wel op sommige kaarten stond ingetekend, heeft de weg in werkelijkheid nooit bestaan. En het lijkt erop dat hij er ook nooit meer gaat komen.

De gemeente tekende al een tijd geleden al een straatje in op een destijds nog niet bebouwd gedeelte van industrieterrein Vosdonk, vlakbij de rotonde op de kruising van de Roosendaalseweg en de N640. 

Dukaatstraat

Een straat die daar op een later moment nog kon worden aangelegd: de Muntstraat. Met een naam die past bij die van andere wegen op dit stukje van het industrieterrein, zoals de Penningweg, Handelsweg en Dukaatstraat.

Maar inmiddels is het stuk grond waar de Muntstraat ooit bedacht was verkocht.En wordt er bovenop de nog denkbeeldige straat gebouwd door het bedrijf dat het perceel gekocht heeft. Die weg kan er nu dus helemaal niet meer komen.

Intrekken

De gemeente Etten-Leur moest de reeds bedachte straatnaam daarom weer officieel intrekken, en dat heeft het college van burgemeester en wethouders deze week ook gedaan. Daarmee is het officieel geworden: de Muntstraat in Etten-Leur, die nooit bestaan heeft, zál waarschijnlijk ook nooit bestaan.

Al is het in theorie nu mogelijk dat er ooit nog eens een andere nieuwe straat in Etten-Leur komt die deze naam krijgt. Die is nu immers weer 'vrij’.