Volledig scherm
PREMIUM
Een aantal kinderen van bs de Springplank in Etten Leur. De school scoorde goed bij de inspectie. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

‘De inspecteur noemde de kleuterklas van De Leest magisch. Die steek je wel in je zak hoor’

Excellente schoolETTEN-LEUR - De Etten-Leurse basisscholen De Leest en De  Springplank zijn door de Onderwijsinspectie met een ‘Goed’ beoordeeld.  En dat is heel goed, want in het primair onderwijs scoort 98,3 procent van de scholen ‘Voldoende’.  De Springplank mag zich zelfs ‘Excellent’ noemen.  

Reden voor een dubbeldate met beide directeuren, Kim Koijen (44 jaar directeur De Leest sinds 2013) en Yvonne Maas (41, sinds dit jaar directeur De Springplank en daarvoor adjunct op Leest en Springplank). Beide scholen vallen onder Stichting LeerSaam. 

  1. Vrijwilligers uit Etten-Leur in het zonnetje gezet

    Vrijwilli­gers uit Et­ten-Leur in het zonnetje gezet

    ETTEN-LEUR - Vrijwilligers in Etten-Leur werden zaterdag gewaardeerd voor hun inzet op de Dag van de Vrijwilliger. Het vrijwilligersplatform Etten-Leurvoorelkaar zette in het Alwelgebouw aan het Stationsplein een uitgebreid programma op, waaraan de gasten konden deelnemen. Verschillende massages, kickboksen, meditaties, selfies maken, nagels lakken, yoga, boekenleggers drukken, er kon van alles. De vrijwilligers konden actief bezig zijn, of zich juist laten verwennen. ‘Voorelkaar’ deed dat namens de gemeente en de vele organisaties waar vrijwilligers actief zijn.