Volledig scherm
Sinterklaas was met zijn pieten volop aanwezig in het winkelcentrum van Etten-Leur. In de voormalige Cool Cat konden de kinderen rolschaatsen. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

De huiskamer van de Sint staat in Etten-Leur: ‘Rolschaatsen met pieten is nog leuker’

ETTEN-LEUR - Amerigo een aai over zijn neus geven, een verlanglijstje maken en rolschaatsen bij de Pieten Rollerskate Disco. De kinderen die gistermiddag in het winkelcentrum in Etten-Leur waren, konden hun hart ophalen bij Het Huis van Sinterklaas.

De Sint en zijn pieten waren de hele middag aanwezig om strooigoed uit te delen, cadeauwensen aan te horen en om een enkeling van de rollerskatebaan te plukken en begeleiden.

Een beetje nerveus 

Enthousiast, en soms een beetje nerveus, stonden de kleintjes in de rij om op de foto te gaan met de pieten. Ook bij de rollerskate disco, waar een heuse discobal hing en waar harde sinterklaasmuziek gedraaid werd, stond een lange rij.

Quote

Rolschaat­sen met pieten is nog leuker

Jinte Heida (6)

De 6-jarige Jinte Heida uit Etten-Leur kon volgens haar moeder Ilse Nelisse niet wachten om naar de Pieten Rollerskate Disco te gaan. ,,Daar wilde ze zo graag naartoe. Ze heeft zelfs niet afgesproken met vriendinnetjes. Toen we hier aankwamen, rende ze alle andere activiteiten voorbij. Ze heeft het enorm naar haar zin. Het is goed opgezet, vind ik. Er zijn genoeg pieten om de kinderen te vermaken.”

Jinte komt, aan de hand van een piet, op haar rolschaatsen tot stilstand. ,,Ik hou veel van rolschaatsen. Thuis doe ik dat ook. Met de pieten is het nog leuker", vertelt ze.

Voor herhaling vatbaar

Quote

Het zou leuk zijn als het de komende tijd zo druk blijft

Richard van den Broek, organisatie

Het was de eerste editie van Het Huis van Sinterklaas en zeker voor herhaling vatbaar, vertelt Richard van den Broek namens de organisatie. ,,Het was even spannend voor zo'n eerste keer, want in het begin was het erg rustig. We waren eigenlijk te vroeg begonnen. De kinderen zijn op die tijd net uit school. Nu is het heel druk, de pieten zijn continu bezig met de kinderen. Het zou leuk zijn als het de komende tijd zo druk blijft. Het is voor het eerst dat we een evenementenbureau hebben ingeschakeld. Vroeger liepen we vrij door het centrum."

Het Huis van Sinterklaas is tot en met 1 december te bezoeken op de woensdagen, zaterdagen en zondagen van 13.00 tot 17.00 uur.