Het damhert zorgde voor gevaarlijke situaties.
Volledig scherm
Het damhert zorgde voor gevaarlijke situaties. © Facebook Politieteam Weerijs

Damhert zorgt voor gevaarlijke situaties op A58 bij Etten-Leur, dier wordt afgeschoten

ETTEN-LEUR – Een damhert heeft in de nacht van woensdag op donderdag voor gevaarlijke situaties gezorgd op de A58 bij Etten-Leur. Automobilisten konden volgens de politie maar net uitwijken voor het dier.

Omdat het hert in de afgelopen dagen ook voor gevaarlijke situaties heeft gezorgd in Hoeven, Prinsenbeek en Etten-Leur, is het beest afgeschoten op last van de politie.

Nadat de politie afgelopen nacht meerdere meldingen binnenkreeg over het hert, werd geprobeerd het dier te vangen. Dat was alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Een paar minuten nadat het damhert door agenten het bos in werd gedreven, kwam er een nieuwe melding binnen. Het beest bevond zich nu op de weg richting de wijk Grauwe Polder in Etten-Leur.

Na een zoektocht in de wijk volgde al snel een nieuwe melding van een automobilist die het hert bijna had aangereden ter hoogte van de Rode Poort. Niet veel later werd het dier gespot op de Spoorlaan.

Na een zoektocht van twee uur trof de politie het damhert eindelijk aan. Staatsbosbeheer heeft vanwege de gevaarlijke situatie besloten het beest af te schieten.