Volledig scherm
Een impressie van een CrossFit locatie © Fred Leeflang

CrossFit strijkt neer in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Teddy Park werkte in de Verenigde Staten als CrossFit-coach, maar kwam voor de liefde naar Etten-Leur. Nu zet hij zijn passie voort en opent zijn eigen CrossFit-locatie aan de Ambachtlaan 21 in Etten-Leur. 

CrossFit is een bepaalde manier van fitness waarbij gewichtheffen, atletiek en gymnastiek wordt gecombineerd. Het is de bedoeling dat de oefeningen in hoge intensiteit worden uitgevoerd. Dat gebeurt in groepsvorm, maximaal twaalf deelnemers per les, vertelt Park. 

In een bedrijfspand

Breda heeft twee CrossFit-locaties, Roosendaal en Zevenbergen één. Daarom wilde Park graag openen in Etten-Leur, maar dat ging niet zo eenvoudig. Het heeft lang geduurd voordat hij en zijn vrouw de geschikte plek in de gemeente vonden. Een CrossFit-hal moet namelijk hoog zijn om touwen aan het plafond te hangen en obstakels te plaatsen. Een bedrijfspand of loods is dan de beste optie, maar moet wel het bestemmingsplan gewijzigd worden. Ze vonden uiteindelijk een geschikt pand op een bedrijventerrein, op loopafstand van Basic-Fit aan de Vijfhuizenweg. 

Levensstijl

Volgens de CrossFit-coach is dat geen probleem. ,,Die ketens zijn allemaal hetzelfde. Niemand praat tegen je, iedereen heeft een koptelefoon op. Je doet je ding en vertrekt weer. Dat wordt saai, je verliest discipline en daarna zeg je het abonnement op. CrossFit is een bepaalde levensstijl."

Opening

De Etten-Leurse hal telt 400 vierkante meter en heeft plek voor zo'n 200 leden. Deze week worden de toestellen geplaatst, Park hoopt over twee weken open te kunnen.