Volledig scherm

Crossduathlon trekt veel deelnemers uit Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Bij de 17e editie van de MOS Accountants Crossduathlon staan volgens de organisatie zondag veel deelnemers uit Etten-Leur aan de start. Voor het evenement hebben zich al zo’n 300 lopers aangemeld.

Bij de recreatieve lopers staan bekende namen als John Klep, Robin Kop, John van de Laar, Dick Ringelberg, Pieter de Rooy en Toon Luijten aan de start. Als duo doen Trudie en Michel de Jong, Jordi Remie en Daan Kerstens, Maarten Roelofs, Thijs en Anita Naalden en Bart en Sandy Roovers mee.

Ook de lange afstand kent veel plaatselijke favorieten. Daar doen onder meer Ben Coremans, Martijn Grotens, Niels de Jong, Pascal Post, Guido Tap, Wim Vernes, Rob Voorn en Jeroen de Wit mee. Bij de tweetallen de namen genoteerd van Eva Bos en Martijn Dinkelaar, Maartje Bos, Brian Broeders, Marc Colen en Hans Beenhakkers, Stan Dielemans, Michel Gabriels, William Lambregts en Gesina Hulst, Corne Luijcks, Andre Rits en Rene Linders, Marcel Swijnenburg en Ruud Wijnings, Frederique Vermeulen en Michael Beenhakkers, Michel Koevoets en Jurgen Aarts.

Om half elf starten de recreanten voor de korte crossduathlon. Die kent drie afstanden: de 3, de 10 en 1.5 km. Om 12 uur treden de wedstrijdlopers aan. Zij kiezen voor een lange crossduathlon van respectievelijk 6, 20 of 3 kilometer.

Het parcours slingert door bosgebied de Kogelvanger vanuit de Zandspui richting Rijsbergen. Traditiegetrouw gaat de loperskaravaan ook door de koeienstal van Christ en Anja Verschuren aan de Hellegatweg.