Volledig scherm
De cross zelf begint pas over een paar dagen, maar de organisatoren zijn onder grauwe luchten al druk bezig het parkoers uit te zetten. foto Gerard van Offeren/pix4profs

Cross in Etten-Leurs bos zet stapje omhoog

ETTEN-LEUR - Met veldritten op zaterdag en mountainbikewedstrijden op zondag is er komend weekeinde volop aandacht voor de off the road wielersport in bosgebied De Kogelvanger bij Etten-Leur. Bestuursleden Arjan van Dorst, Willem Dielemans en Richard Dujardin van de organiserende stichting Ricarflo zijn op maandag al druk doende met het uitzetten van het parkoers en het inrichten van parkeergelegenheid.

Het cyclocrossevenement is vorig jaar, na vijftien jaar afwezigheid, nieuw leven ingeblazen. Toen nog voor één dag, dit jaar wordt al twee dagen gekoerst. De Mountainbike Cup Etten-Leur op zondag is nieuw. "We hebben vorig jaar echt iets weggezet. We willen het evenement de komende jaren verder professionaliseren, het naar een hoger niveau tillen", vertelt Dielemans.

Geld

Naast veel inzet en vrijwilligers heb je dan ook geld nodig. De organisatie werkt met een budget van 10.000 euro, maar is teleurgesteld dat het voor de tweede keer naast de gemeentelijke subsidiepot grijpt. "Een tegenvaller. We hadden 1.500 euro gevraagd. De gemeente vindt dat er voldoende wielersport wordt gesubsidieerd", zegt Van Dorst.

Etten-Leur heeft de profronde, de Servais Knaven Classic en Tour de Leur. "Maar wij zijn juist een welkome aanvulling. Veldrijden en mountainbiken was er nog niet. De gemeente kan zo een mooi totaalpakket bieden."

Sponsoring
De organisatie is wel blij met de sponsoring die is binnengehaald. "Vaak met gesloten beurs: bedrijven en organisaties leveren spullen. Van hekken, palen en catering tot aggregaten." Animo voor het wielerevenement is er zeker; voor de veldrit hebben al meer dan tweehonderd renners zich gemeld. Vorig jaar waren er in totaal 75 renners.

Voor de MTB Cup Etten-Leur hebben de drie broers Kreder uit het profpeloton zich al aangemeld. "Ze zien de mountainbikewedstrijd als goede voorbereiding voor het wegseizoen 2017", zegt Van Dorst. "Ze willen in goede conditie blijven."

Beide dagen zijn er zowel wedstrijden voor de jeugd vanaf 5 jaar als senioren vanaf 17 jaar. Publiek kan gratis komen kijken. De wedstrijden zijn ook live via YouTube te volgen.

Meer info ricarflo.nl