Volledig scherm
Politie houdt negen mannen aan in Etten-Leur bij een drugsonderzoek. © Rijnhout Media

Criminele groep van negen mannen aangehouden in drugsloods in Etten-Leur

ETTEN-LEUR/SPRUNDEL/ROOSENDAAL - De recherche heeft maandag een criminele groepering van negen mannen aangehouden in een loods aan de Penningweg in Etten-Leur. Ze worden verdacht van drugshandel in verschillende plaatsen in West-Brabant. De politie keek al een tijd in stilte met de groep mee. 

De politie keek een tijd verborgen mee met de activiteiten van de groep in de loods. Die bleek een distributiecentrum voor drugshandel te zijn, waarna de politie in stilte toewerkte naar de aanhoudingen. 

De criminele groep was al in beeld bij de politie. Voorafgaand aan deze actie werd in maart en april al ongeveer 200 kilogram drugs, waaronder hennep, hasj, amfetamine en cocaïne, onderschept.

Invallen

Op maandag viel de politie de loods binnen en hield de meerdere mannen op heterdaad aan. In de loods werden meerdere zakken met hennep gevonden. Ook werden er meerdere woningen in Sprundel en Roosendaal doorzocht. Daarbij zijn enkele auto’s in beslag genomen. In Sprundel werd een miningfarm voor digitale valuta ontdekt.

Van de negen opgepakte mannen zitten er nu nog zeven vast. Het gaat om zes Roosendalers (19, 33, 37, 38, 39 en 53 jaar oud) en een man van 31 uit Sprundel. Omdat deze verdachten eerder in alle beperkingen zaten, brengt de recherche het nieuws nu pas naar buiten. De zaak is verder in onderzoek.