Volledig scherm

Controles rookverbod Etten-Leur: Kastelein Veraart krijgt gelijk

ETTEN-LEUR - Het protest van cafébaas Jacques Veraart tegen de in zijn ogen willekeurige controles op het rookverbod in de horeca, is door de bestuursrechter formeel gegrond verklaard.

Veraart, uitbater van café Marktzicht in Etten-Leur, had een rechtszaak tegen de staat aangespannen met als doel te bewijzen dat de controles door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in de praktijk niet functioneren.

Veraart kreeg in 2011 een boete van 2.400 euro opgelegd door de NVWA. De kroegbaas stelde dat er sprake was van willekeur, omdat andere cafés in Etten-Leur in die periode nauwelijks controleurs over de vloer kregen.

De bestuursrechter is tot de conclusie gekomen dat de NVWA dit argument niet heeft kunnen weerleggen. Het protest van Veraart is daarom formeel gegrond verklaard. De rechter vindt overigens wel dat Marktzicht ondanks die formele tekortkoming, terecht is beboet.

Ook in voorgaande jaren werden aan het café boetes opgelegdg en Veraart is volgens de rechter bewust doorgegaan met het overtreden van het rookverbod.

Lees donderdag meer in BN DeStem of in de Ipad-app.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement