Volledig scherm
Orkest Constantia treed op in de circustent. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Compleet nieuwe show bij kerstcircus in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Kevin van Geet wil de traditie van zijn Kerstcircus in Etten-Leur graag voortzetten met een geheel vernieuwde show. ,,Het hele programma is vernieuwd’’, verzekert de jonge directeur. Hij heeft opnieuw artiesten uit de hele wereld aangetrokken.

Eenmalig is de rol die het Etten-Leurse orkest Constantia bij de première kreeg toebedeeld. Constantia speelde voor de gelegenheid in de piste en leverde ook een saxofooncombo af om de aftrap van het programma te omlijsten. De openingswoorden waren toebedeeld aan wethouder Jan van Hal.

Het Kerstcircus staat nog tot en met 8 januari in het Brabantpark. In de programmering zitten meerdere highlights, zegt de circusdirecteur. ,,Uit het eerste jaar hebben Rad des Doods teruggehaald, bloedstollende acrobatiek uit Australië.’’ Deze act van het duo Galaxy brengt elke bezoeker op het puntje van de stoel, is de verwachting. Van Geet noemt ook de bijzondere verrichtingen van de Duitse cowboy Robin Frank met zijn paard.

Nieuw is dat de regie van het programma in handen is van Etha Struick, die onder meer werkte met het befaamde festival van Monte Carlo en artiesten als Hans Klok en Karin Bloemen. ,,Echt een naam in de circuswereld’’, aldus Van Geet. ,,Het moet het programma ook een leuke rode draad geven.’’

Belangrijke factor in die rode draad is clown Davy. ,,Doordat hij uit Nederland komt verwacht ik toch meer interactie met het publiek dan met een clown die de taal niet spreekt.’’

Het wintercircus heeft als van ouds shows met dieren. Er zijn vier grote kamelen, twee waterbuffels en vier prachtige gevlekte paarden, aldus Kevin van Geet.