Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

College Etten-Leur: regels bijzondere bijstand voor iedereen gelijk

ETTEN-LEUR - De regels voor het verkrijgen en terugbetalen van bijzondere bijstand zijn voor alle inwoners van Etten-Leur, dus ook voor statushouders, gelijk. Dat zegt het college van B en W van Etten-Leur in antwoord op vragen die Leefbaar Etten-Leur stelde naar aanleiding van een artikel in BN DeStem van 21 juni over leningen aan statushouders voor woninginrichting.

De raadsfractie vroeg het college of alle inwoners van Etten-Leur voor zo’n lening in aanmerking komen en of er verschil zit in de voorwaarden waaronder deze wordt vertrekt. Ook vroeg de fractie of is overwogen leningen aan statushouders niet kwijt te schelden, maar een langere looptijd te hanteren of het openstaande bedrag alsnog te innen door middel van een betalingsregeling of de inzet van een deurwaarder.

De fractie vroeg B en W tevens om een overzicht vanaf 2011 van het aantal verstrekte leningen aan statushouders, het gehanteerde rentepercentage en een specificatie van wat wel niet is terugbetaald. B en W meldde geen overzicht te kunnen geven omdat een lening wordt gegeven als persoonlijke lening door de Kredietbank, en dergelijke leningen voor verschillende zaken worden aangevraagd en toegekend. Inrichtingskosten of aanvragen door statushouders worden niet apart geregistreerd.

  1. Bouwers van carnavalswagens kunnen niet naar loods aan de Slotlaan

    Bouwers van carnavalswagens kunnen niet naar loods aan de Slotlaan

    ETTEN-LEUR - Nog voordat er in de Etten-Leurse gemeenteraad een discussie is geweest over de aankoop van een loods aan de Slotlaan, weten de carnavalsbouwers al dat ze daar niet op hoeven te rekenen. Die ruimte is in principe bestemd voor de tien gebruikers van een pand aan de Wipakker waar zij uiterlijk 1 januari 2019 vertrokken moeten zijn. Voor andere verenigingen die onderdak zoeken is er geen ruimte meer aan de Slotlaan.