Volledig scherm
Onweer boven Oudenbosch. © Jeroen Stuve

Code geel: Flinke onweersbuien in Noord-Brabant, blikseminslag in Roosendaal

ETTEN-LEUR - Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de zuidelijke provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Inmiddels heeft het onweer Zuidoost-Brabant bereikt en komen er meldingen uit onder meer Deurne van grote hagelstenen.

Het KNMI verwachtte dat de onweersbuien gepaard gingen met plaatselijke windstoten tot 60 kilometer per uur. Ook kan er lokaal veel neerslag vallen. In de nacht trekken de buien weg richting het noorden van het land.

In het weekend daalt de temperatuur naar 19-21 graden. Zaterdag is er kans op wat regen en zondag blijft het op de meeste plaatsen droog. Er is afwisselend zon en bewolking.

Warmterecord
Donderdag is voor de derde keer op rij een warmterecord verbroken. In de Bilt werd het 26,8 graden. Het oude dagrecord stond op 26,6 graden. Afgelopen dagen was het tropisch heet met zwoele nachten. Het kwik steeg woensdag en dinsdag tot 31,2 en 31,4 graden, ongewoon warm voor de tijd van het jaar.

Blikseminslag
In een woning aan de Reginadonk in Roosendaal brak brand uit op zolder na een blikseminslag. De straat was deels afgesloten.

Deurne
Het zuid-oosten van Brabant kreeg het, net als in juni, weer zwaar te verduren. Er kwamen verschillende meldingen uit onder meer Deurne van grote hagelstenen. Het verkeer op de A67 ondervond korte tijd hinder van de hagelstenen die vielen.

Volledig scherm
Onweer © PZC