Volledig scherm
Clown Milko voor zijn nieuwe, piepkleine circus. © CM

Clown Milko komt naar Etten-Leur: van groot circus Renz naar piepklein vlooiencircus

HELMOND - Milko Steijvers was directeur van circus Herman Renz, het grootste van Nederland. Dat ging failliet. Nu staat de Helmonder weer aan het hoofd, van een heus vlooiencircus. Daarmee gaat Clown Milko evenementen af. Zo staat hij volgende maand op de kermis in Uden. 

,,Ik heb zelf een circus gebouwd, helemaal op mijn maat, op mijn stijl. Op tafelformaat", aldus Steijvers. ,,Daar doe ik een show in van twaalf minuten. Dat gaat in lopende band door. Er kunnen twintig mensen in."

Milko ziet het als een onemanshow, een soort cabaretvoorstelling: ,,Ik heb vijf artiesten uit de hele wereld, zo begin ik mijn verhaal. Vlooien die overal vandaan komen. Ik doe dit helemaal in mijn eentje: ben tentenbouwer, directeur, verzorger, manusje van alles."

Lees verder onder foto

Volledig scherm
Milko met zijn zelfgebouwde vlooiencircus . © Milko Steijvers

Dit is nu zijn broodwinning. In december draaide hij nog onder de vlag van de Duursma Groep het kerstcircus in Haarlem. Samen met ex-zwager Robert Ronday, met wie hij na een conflict de strijdbijl heeft begraven. Het contract met Duursma is verbroken. ,,Ik vond het niet helemaal Renz-waardig. De naam Herman Renz blijft van mij. Ik ben met verschillende partijen in gesprek om in Brabant een wintercircus te gaan doen. En in het najaar dinershows. Met Robert." 

Helmond

Maar nu dus het vlooiencircus. ,,Dit is mijn broodwinning. Ik heb al proefgedraaid. Zo stond ik onlangs op een festival, Showman's Fair in Weesp. Dat was een succes. Uden wordt de eerste grote plaats. Venlo en Etten-Leur komen er aan." En zijn woonplaats Helmond? ,,Dat heeft nog geen belangstelling getoond."

Bij het woord 'vlooiencircus' hoort onvermijdelijk de gelijknamige hit van het Cocktail Trio.  Steijvers: ,,Klopt, dat nummer draai ik buiten continu. Mensen krijgen het niet meer uit hun hoofd."