Volledig scherm
Foto ter illustratie © Pexels

CDA vindt dat er hoognodig wat gedaan moet worden aan fietspad in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Aan het fietspad bij de Bovenas in Etten-Leur moet hoognodig wat gebeuren. Dat heeft CDA'er Jürgen van Hulst vastgesteld nadat hij er een kijkje genomen heeft nadat verontruste bewoners aan de bel getrokken hadden.

Van Hulst stelde vast dat tegels van het fietspad ver omhoog zijn gekomen door wortels van de bomen die bij het fietspad staan.  Inmiddels ontbreken er op verschillende plekken zelfs tegels. Als waarschuwing is er inmiddels wel een bord geplaatst met daarop de tekst 'slecht wegdek'. 

Navraag bij ambtenaren heeft het CDA geleerd dat de schade aan het fietspad zo groot is dit niet te herstellen is binnen de regels van het beheersplan. Bovendien is de schade sneller ontstaan dan verwacht werd. Het gevolg daarvan is dat er momenteel geen budget is om de boel te repareren. 

De partij heeft inmiddels aan het college gevraagd hoe dit het probleem op wil lossen en wanneer het dat wil doen.  

  1. Doorstromen van havo naar vwo? Op de ene school in West-Brabant gaat het eenvoudiger dan de andere
    PREMIUM

    Doorstro­men van havo naar vwo? Op de ene school in West-Bra­bant gaat het eenvoudi­ger dan de andere

    WEST-BRABANT - Willen leerlingen na het behalen van hun havodiploma door naar het vwo? Dat kan op de ene West-Brabantse school al met een positief advies van de docent, terwijl de andere school een lijst met eisen voorstelt. Uit een rondgang van deze krant onder alle middelbare scholen met havo en vwo blijkt dat er grote verschillen bestaan in hoe scholen omgaan met ‘doorstromers’.