Volledig scherm
© Beeld Werkt

Buurt positief over komst inloophuis veteranen

ETTEN-LEUR - Buurtbewoners zijn positief over de komst van een inloophuis voor veteranen aan de Wilhelminalaan 14c in Etten-Leur. Dat bleek op de informatieavond die initiatiefnemers Dennis en Mariska van der Kraats recent hebben gehouden in het pand.

,,De mensen stonden er zeker niet negatief tegenover", vertelt Van der Kraats. ,,Er zijn tien bewoners geweest. Dat is niet heel veel en dat vond vooral de buurt heel jammer." 

Parkeren

Wel werd aandacht gevraagd voor het parkeren in de straat. ,,Dat nemen we natuurlijk serieus. We zullen de veteranen actief benaderen waar ze het best kunnen parkeren. We willen overlast voorkomen."

Veteranen in de regio missen nu nog een eigen plek om samen te komen en om te praten over hun ervaringen. Daar willen Dennis en Mariska van der Kraats verandering in brengen. Hun oog is gevallen op het pand aan de Wilhelminalaan dat al een maatschappelijk bestemming heeft. Voor de gemeente was het voorwaarde dat de buurt  zich kon vinden in de plannen. Daar lijkt nu aan te zijn voldaan. 

Subsidie

Blijft over de financiën. De veteranen hopen op een startsubsidie van de gemeente Etten-Leur. Er is de komende drie jaar  22.000 euro nodig om de huur en exploitatie van het pand te kunnen bekostigen. Etten-Leur wil echter dat omliggende gemeenten ook meebetalen omdat het om 2.280 veteranen uit de regio gaat. ,,Wij hebben met diverse gemeenten gesproken. Die willen een officieel verzoek van de gemeente Etten-Leur om mee te betalen." 

Voor 1 mei moet ook het financiële plaatje duidelijk zijn. Dan vervalt de optie op het pand aan de Wilhelminalaan. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement