Burgemeester Miranda de Vries, gemeente Etten-Leur
Volledig scherm
Burgemeester Miranda de Vries, gemeente Etten-Leur © Gemeente Etten-Leur

Burgemeester over zaak doodgeschoten man: ‘In zo’n zaak zijn er alleen verliezers’

ETTEN-LEUR - ,,In zo'n zaak zijn er eigenlijk alleen maar verliezers.” Zegt burgemeester Miranda de Vries van Etten-Leur, die erg meeleeft met alle betrokkenen in het drama dat zich dinsdagmorgen afspeelde in de Muldersweg in die gemeente. 

Een verwarde man, die eerst bewoners had bedreigd met een hakmes, keerde zich agressief tegen de politie. Omdat hij door bleef lopen nadat een waarschuwingsschot was gelost, schoot de politie gericht. En verwondde de 57-jarige man zo ernstig, dat hij kort daarna overleed. 

De Vries ging zelf niet naar de Muldersweg, maar de wijkmanager ging wel ter plaatse. Ze sprak met omwonenden, de buurtvereniging en de scholen in de buurt. Ook slachtofferhulp is ingeschakeld. 

Quote

Je schrikt natuurlijk als je zoiets hoort.

Miranda de Vries , Burgemeester Etten-Leur

De burgemeester, die dinsdagmiddag even de tijd nam voor een interview: ,,Je schrikt natuurlijk als je zoiets hoort. En je leeft mee, met alle betrokkenen. Ook met de agent die geschoten heeft, want je gaat natuurlijk niet naar je werk met de gedachte dat je zoiets mee moet maken."

Hooghuys

De Vries weet nog niet veel meer dan dat de man 57 was en in Etten-Leur woonde. Of hij een vrouw of kinderen had? ,,Ik weet alleen dat de nabestaanden zijn geïnformeerd.” Of het gerucht klopt dat de man in het Hooghuys behandeld zou worden weet de burgemeester evenmin: ,,Ook ik wil weten of de man bekend was bij onze zorg- en welzijnspartners, zodat we er wellicht ook van kunnen leren.”

Scholieren

Scholieren hebben voor zover zij weet niets van het schietincident zelf gezien. ,,Maar ze hebben natuurlijk de traumaheli en de ambulance gehoord, dus er is na schooltijd ook nog ruimte geweest voor kinderen en ouders voor het stellen van vragen.” 

Burgemeester De Vries wacht nu verder af wat er voor informatie over de overleden man naar boven komt. De Rijksrecherche doet verder onderzoek, wat gebruikelijk is na een dodelijk schietincident waarbij een agent betrokken is.    

  1. Automobilist crasht met uit Tilburg gestolen auto na ‘behoorlijk gevaarlijke’ ontsnappingspoging aan politie

    Automobi­list crasht met uit Tilburg gestolen auto na ‘behoorlijk gevaarlij­ke’ ontsnap­pings­po­ging aan politie

    BREDA - Een bestuurder van een gestolen auto is dinsdagmiddag op de vlucht geslagen, nadat hij van een motoragent een volgteken kreeg op de A16 bij Breda. De man is na een wilde achtervolging aangehouden in een woonwijk van Etten-Leur. Hij is aangehouden op verdenking van meerdere strafbare feiten: waaronder gevaarlijk rijgedrag, rijden onder invloed van drugs en diefstal of heling van het voertuig.