Volledig scherm
Burgemeester Miranda de Vries. © Gemeente Etten-Leur

Burgemeester Etten-Leur nieuwe voorzitter GGD West-Brabant

ETTEN-LEUR - Burgemeester Miranda de Vries wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van de GGD West-Brabant. Dat heeft het algemeen bestuur van de GGD woensdag besloten. Haar benoeming gaat per direct in. 

De Vries volgt Leny Poppe-de Looff op, die sinds 2009 bestuursvoorzitter was van de GGD. Leny Poppe-de Looff neemt afscheid, omdat zij stopt als burgemeester in Zundert.

Miranda de Vries is burgemeester van Etten-Leur en haar benoeming tot bestuursvoorzitter maakt haar tevens lid van het Dagelijks Bestuur van de Veiligheidsregio Midden- West Brabant, met de portefeuille GHOR, en lid van het Dagelijks Bestuur van de RAV Midden-West-Noord. 

Quote

Ik vind het super leuk.

Miranda de Vries , Burgemeester Etten-Leur

Miranda de Vries reageert enthousiast: ,,Ik vind het super leuk! De business die de GGD doet is ontzettend interessant. Ik heb als bestuurder altijd de portefeuilles jeugd en zorg gehad en dat heb ik als burgemeester moeten laten vallen. Dit voorzitterschap biedt mij de gelegenheid om dit weer op te pakken”.

,,In de toekomstagenda van de GGD hebben we aandacht voor drie onderwerpen: gelijke gezondheidskansen voor iedereen, preventie (waaronder vergroten van de vaccinatiegraad) en een gezonde leefomgeving. Alle drie de onderwerpen zijn van groot belang. Het eerste onderwerp ‘gelijke gezondheidskansen voor iedereen’ is ook voor de jeugd cruciaal", verduidelijkt De Vries.

Verschrikkelijk

,,Ik vind het verschrikkelijk dat de vraag in welk gezin je wieg staat, behoorlijke invloed heeft op de vraag hoe groot je kans op een lang en gezond leven is. En dat in een rijk land als Nederland. Gelijke gezondheidskansen voor de jeugd daar staat de GGD voor en ik sta daar pal achter.”